Sklep z artykułami i zabawkami dla dzieci - Truskawkowo - klocki dla dziewczynek, książki edukacyjne dla dzieci

 

Polityka prywatności

 

Polityka prywatności Truskawkowo.com.pl

Podanie danych osobowych, a także zgoda na ich przetwarzanie są całkowicie dobrowolne. Wszelkie przekazane nam dane osobowe 
są przetwarzane wyłącznie w zakresie i celu, na jaki wyraziłeś zgodę. W przypadku, gdy postanowisz jednak nie podawać nam 
niezbędnych do realizacji zamówienia danych i nie wyrazisz zgody na ich przetwarzanie, niestety nie będziemy mogli zrealizować 
Twojego zamówienia.

 

Prosimy, abyś pamiętał, że w każdej chwili masz prawo do aktualizacji lub całkowitego usunięcia swoich danych osobowych. 
Możesz to zrobić samodzielnie, jak i korzystając z naszej pomocy, której chętnie udzielimy.
 
Zapewniamy Cię, że nasza firma przestrzega restryktywnej polityki bezpieczeństwa danych osobowych. Twoje dane osobowe 
są u nas bezpieczne i dokładamy wszelkich starań, aby poziom ten z roku na rok był coraz wyższy. 
Wierzymy, że zapoznanie się z naszą polityką prywatności pozwoli Ci poczuć się bezpiecznie i cieszyć zakupami w Truskawkowo.com.pl.
 

I. Kto jest administratorem danych osobowych Truskawkowo.com.pl?

Administratorem danych osobowych Truskawkowo.com.pl (dalej Administrator), czyli odpowiedzialnym za zapewnienie bezpieczeństwa 
Twoim danym osobowym jest:
Tiblanko Natalia Kosiorek-Nadulna
ul. Fieldorfa 14
03-984 Warszawa
NIP: 113-232-05-29
REGON: 145870148
 
Administrator zarejestrował u Generalnego Inspektora Ochrony Danych Osobowych (dalej GIODO) zbiór danych o nazwie 
Baza Marketingowa, który znajduje się w księdze numer 135591 .
 

II. Jak chronimy Twoje dane osobowe?

Administrator równocześnie z zarejestrowaniem w GIODO wdrożył w Truskawkowo.com.pl politykę bezpieczeństwa danych osobowych 
i politykę bezpieczeństwa systemu IT, które zapewniają skuteczną ochronę Twoich danych osobowych.
 
Dostęp do Twoich danych osobowych, mają tylko ci pracownicy Truskawkowo.com.pl, którzy zostali przeszkoleni zgodnie z polityką 
bezpieczeństwa danych osobowych i podpisali stosowne zobowiązania zobowiązujące ich do ochrony.
System IT Truskawkowo.com.pl spełnia wszelkie standardy ochrony danych osobowych.
 
Zastosowano środki techniczne i organizacyjne zapewniające ochronę przetwarzanych danych zgodne z wymaganiami określonymi 
w przepisach o ochronie danych osobowych, w tym rozporządzenia Ministra Spraw Wewnętrznych i Administracji 
z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie dokumentacji przetwarzania danych osobowych oraz warunków technicznych i organizacyjnych, 
jakim powinny odpowiadać urządzenia i systemy informatyczne służące do przetwarzania danych osobowych (Dz. U. Nr 100, poz. 1024) 
oraz wytycznymi Generalnego Inspektora Ochrony Danych Osobowych.
 
Administrator dopełnił wszelkich prawem przewidzianych obowiązków w zakresie ochrony danych osobowych.
 

III. Dlaczego i o jakie Twoje dane osobowe prosimy?

A. Rejestracja
W trakcie rejestracji prosimy o podanie danych niezbędnych do założenia konta w Truskawkowo.com.pl, dzięki czemu nie musisz przy 
każdym kolejnym zakupie tracić czasu na ponowne wypełniania całego formularza zamówienia. 
 
Zarejestrowany klient po zalogowaniu ma również możliwość weryfikacji statusu złożonego zamówienia i historii dokonanych zakupów. 
Zarejestrowany i zalogowany klient w każdej chwili może samodzielnie poprawiać, uzupełniać lub usunąć całkowicie dane z Truskawkowo.com.pl.
 
W trakcie rejestracji prosimy o:
1. imię i nazwisko – niezbędne nam do wystawienia później dokumentu sprzedaży i zaadresowania przesyłki;
2. adres (ulica, numer domu/lub numer domu i lokalu, kod pocztowy i miasto) – niezbędny nam później do zaadresowania przesyłki;
3. e-mail – niezbędny do logowania do Truskawkowo.com.pl i komunikacji związanej z korzystaniem z Truskawkowo.com.pl;
4. numer telefonu – niezbędny w przypadku wyboru niektórych metod dostawy (wymagany przez przewoźników)
 
Dane podane w trakcie rejestracji są przetwarzane wyłącznie przez Truskawkowo.com.pl i nie są wykorzystywane w żaden inny sposób.
Możesz wybrać również opcję zakupów bez rejestracji.
 
B. Złożenie zamówienia
W trakcie składania zamówienia prosimy o podanie nam danych niezbędnych do realizacji zamówienia, które w przypadku 
zarejestrowanych i zalogowanych Klientów częściowo pobierane są automatycznie z danych podanych przy rejestracji.
 
Przy składaniu zamówienia prosimy o podanie:
1. imię i nazwisko lub nazwa firmy/instytucji – niezbędne do wystawienia dokumentu sprzedaży i zaadresowania przesyłki;
2. adres (ulica, numer domu/lub numer domu i lokalu, kod pocztowy i miasto) – niezbędny do zaadresowania przesyłki;
3. e-mail – niezbędny do komunikacji związanej z realizacją zamówienia;
4. numer telefonu – niezbędny w przypadku wyboru niektórych metod dostawy (wymagany przez przewoźników).
 
W przypadku, kiedy przy składaniu zamówienia Klient wybierze dostawę na inny adres niż wskazany przy 
rejestracji lub składaniu zamówienia, prosimy dodatkowo o podanie:
1. imię i nazwisko lub nazwa firmy/instytucji – niezbędne nam do zaadresowania przesyłki;
2. adres (ulica, numer domu/lub numer domu i lokalu, kod pocztowy i miasto) – niezbędny do zaadresowania przesyłki;
3. numer telefonu do odbiorcy przesyłki – niezbędny w przypadku wyboru niektórych metod dostawy (wymagany przez przewoźników).
 
W przypadku, kiedy przy składaniu zamówienia Klient wybierze wystawienie dokumentu sprzedaży na inne dane, niż wskazane przy rejestracji 
lub składaniu zamówienia, prosimy dodatkowo o podanie:
1. imię i nazwisko lub nazwa firmy/instytucji – niezbędne do wystawienia dowodu sprzedaży;
2.adres (ulica, numer domu/lub numer domu i lokalu, kod pocztowy i miasto) – niezbędne do wystawienia dowodu sprzedaży;
3. numer NIP – niezbędny do wystawienia dowodu sprzedaży.
 
Dane podane w trakcie składania zamówienia są przetwarzane przez Truskawkowo.com.pl i następujące podmioty w podanym 
poniżej zakresie:
- imię i nazwisko, adres, telefon, e-mail wskazane jako adres dostawy przekazywane są firmom przewozowym w postaci etykiety/listu 
przewozowego będącego jednocześnie zleceniem doręczenia przesyłki w zależności od wybranego rodzaju przesyłki przekazywane są :
a. Siódemka
b. Poczta Polska
c. In Post
 
C. Subskrypcja newslettera
W przypadku subskrypcji newslettera oraz wyrażenia zgody na jego otrzymywanie w procesie rejestracji lub składania zamówienia 
prosimy jedynie o podanie adresu e-mail, na który przesyłane będę informacje handlowe od Administratora, z których w każdej chwili 
możesz zrezygnować logując się na swoje konto w Truskawkowo.com.pl lub klikając link anulujący subskrypcję i znajdujący się w stopce 
każdego newslettera.
 
Dane podane w trakcie subskrypcji newslettera są przetwarzane przez Truskawkowo.com.pl i następujące podmioty:
a.       FreshMail Danuta Fuksa, operator serwisu freshmail.pl
 

IV. Twoje dane osobowe, które pobierane są automatycznie po wejściu na Truskawkowo.com

A. Truskawkowo.com.pl (serwer)
System informatyczny, z którego korzysta Truskawkowo.com.pl automatycznie gromadzi w logach dane związane z urządzeniem, 
z którego korzystasz łącząc się z Truskawkowo.com.pl. Dane te gromadzone są jedynie w celach statystycznych i dotyczą: typu urządzenia, 
systemu operacyjnego, rodzaju przeglądarki internetowej, rozdzielczości ekranu, głębi kolorów, IP, dostawcy usług internetowych, czy adres 
wejścia na Truskawkowo.com.pl i są wykorzystywane jedynie w procesie optymalizacji Truskawkowo.com.pl w celu zapewnienia jak 
największej wygody korzystania.
Dane te nie są nigdy łączone z danymi podanymi, o których mowa w III części i stanowią jedynie materiał 
do analizy statystycznej i mechanizmów korygowania błędów systemowych.
B. Truskawkowo.com.pl (cookies)
Truskawkowo.com.pl wykorzystuje technologię „cookies”, czyli plików tekstowych umieszczanych na Twoim urządzeniu, w celu 
umożliwienia Truskawkowo.com.pl rozpoznania Ciebie i dostosowania Truskawkowo.com.pl do Twoich potrzeb.
 
TUTAJ znajduje się nasza Polityka cookies.
 
Truskawkowo.com.pl wykorzystuje cookies do:
1. zapamiętania zalogowania 
2. zapamiętania zawartości Twojego koszyka 
3. zapamiętania Twoich preferencji wyświetlania Truskawkowo.com.pl 
4. tworzenia statystyk i raportów oglądalności funkcjonowania Truskawkowo.com.pl.
 
W przypadku, gdy nie zgadzasz się na umieszczanie na swoim urządzeniu plików cookies możesz zablokować ich umieszczenie 
odpowiednio konfigurując swoją przeglądarkę internetową. Informacje jak to zrobić znajdziesz w plikach pomocy swojej przeglądarki 
internetowej. Niestety w przypadku zablokowania plików cookies pochodzących z Truskawkowo.com.pl nie możemy zagwarantować 
jego poprawnego działania.
Jeżeli zgadzasz się na umieszczanie na swoim urządzeniu plików cookies, ale po zakończeniu odwiedzin w Truskawkowo.com.pl 
chciałbyś je skasować, możesz to zrobić bez ryzyka a informację o tym jak, to zrobić znajdziesz w plikach pomocy swojej przeglądarki 
internetowej.
C. Google Analytics (cookies)
Google Analytics wykorzystuje technologię „cookies”, czyli plików tekstowych umieszczanych na Twoim urządzeniu, w celu 
umożliwienia przeanalizowania przez Truskawkowo.com.pl źródeł ruchu i sposobu, w jaki odwiedzający korzystają z niego.
Google gromadzi na swoich serwerach dane pozyskane z umieszczania na urządzeniach plików cookies i korzysta z tych 
informacji w celu tworzenia raportów i świadczenia innych usług związanych z ruchem i korzystaniem z Internetu.
Google może również przekazywać te informacje osobom trzecim, jeżeli będzie zobowiązana to uczynić na podstawie przepisów prawa 
lub w przypadku, gdy osoby te przetwarzają takie informacje w imieniu Google.
 
Dane te nie są nigdy łączone z danymi podanymi, o których mowa w III części i stanowią jedynie materiał do analizy statystycznej 
i mechanizmów korygowania błędów systemowych.
 
Jeżeli nie zgadzasz się na umieszczanie na swoim urządzeniu plików cookies możesz zablokować ich umieszczenie odpowiednio 
konfigurując swoją przeglądarkę internetową. Informacje jak to zrobić znajdziesz w plikach pomocy swojej przeglądarki internetowej. 
Niestety w przypadku zablokowania plików cookies Google nie możemy zagwarantować poprawnego działania Truskawkowo.com.pl.
 
Jeżeli zgadzasz się na umieszczanie na swoim urządzeniu plików cookies Google, ale po zakończeniu odwiedzin w Truskawkowo.com.pl 
chciałbyś je skasować, możesz to zrobić bez ryzyka a informację o tym jak to zrobić znajdziesz w plikach pomocy swojej przeglądarki 
internetowej.
 
D. Google AdWords (cookies)
Google AdWords wykorzystuje technologię „cookies”, czyli plików tekstowych umieszczanych na Twoim urządzeniu, w celu umożliwienia 
przez Truskawkowo.com.pl oceny poprawności i skuteczności prowadzonej działalności reklamowej z wykorzystaniem sieci AdWords.
Google gromadzi na swoich serwerach dane pozyskane z umieszczania na urządzeniach plików cookies i korzysta z tych informacji 
w celu tworzenia raportów i świadczenia innych usług związanych z ruchem i korzystaniem z internetu.
Google może również przekazywać te informacje osobom trzecim, jeżeli będzie zobowiązana to uczynić na podstawie przepisów prawa 
lub w przypadku, gdy osoby te przetwarzają takie informacje w imieniu Google.
 
Dane te nie są nigdy łączone z danymi podanymi, o których mowa w III części i stanowią jedynie materiał do analizy statystycznej 
i mechanizmów korygowania błędów systemowych.
 
Jeżeli nie zgadzasz się na umieszczanie na swoim urządzeniu plików cookies możesz zablokować ich umieszczenie odpowiednio 
konfigurując swoją przeglądarkę internetową. Informacje jak to zrobić znajdziesz w plikach pomocy swojej przeglądarki internetowej. 
Niestety w przypadku zablokowania plików cookies Google nie możemy zagwarantować poprawnego działania Truskawkowo.com.pl.
 
Jeżeli zgadzasz się na umieszczanie na swoim urządzeniu plików cookies Google, ale po zakończeniu odwiedzin w Truskawkowo.com.pl 
chciałbyś je skasować, możesz to zrobić bez ryzyka a informację o tym jak to zrobić znajdziesz w plikach pomocy swojej przeglądarki 
internetowej.

 

V. Polityka prywatności bezpieczeństwa partnerów Truskawkowo.com.pl

Truskawkowo.com.pl bardzo starannie dobiera swoich partnerów biznesowych i równie starannie weryfikuje zamieszczanie 
w Truskawkowo.com.pl linki do innych stron internetowych. Truskawkowo.com.pl nie odpowiada jednak za standard i politykę 
ochrony prywatności stosowaną przez właścicieli, operatorów czy administratorów tych stron. Dlatego zalecamy weryfikację każdego
z naszych partnerów w zakresie własnym i samodzielne podjęcie decyzji, czy chcesz powierzyć im Twoje dane osobowe.
 

VI. Udostępnianie Twoich danych osobowych

W szczególnych sytuacjach, w których obowiązujące prawo nakazuje administratorowi udostępnienie zebranych danych 
organom państwowym, Truskawkowo.com.pl dane takie udostępni. Za wyjątkiem tych sytuacji, Twoje dane osobowe będą ujawnianie 
wyłącznie w zakresie, celu i podmiotom wymienionym w niniejszej polityce prywatności.
 

VII. Zmiana polityki bezpieczeństwa Truskawkowo.com.pl

Truskawkowo.com.pl zastrzega sobie prawo zmiany polityki prywatności, o ile będzie wymagać tego obowiązujące prawo, ulegną 
zmianie warunki technologiczne funkcjonowania Truskawkowo.com.pl lub zmiana będzie wprowadzać standard wyższy od minimum 
wymaganego prawem.
 
O takiej zmianie Truskawkowo.com.pl powiadomi drogą elektroniczną (na wskazany przy rejestracji e-mail). 
Powiadomienie zostanie wysłane co najmniej na 30 dni przed wejściem w życie nowej polityki prywatności.
Aktualny tekst polityki prywatności zawsze znajduje się pod adresem: http://truskawkowo.com.pl/strona/14/polityka-prywatnosci.html
 

VIII. Kontakt

Truskawkowo.com.pl kontaktuje się z Tobą korzystając z podanego e-maila, a tylko w szczególnych sytuacjach korzystamy z podanego 
przez Ciebie numeru telefonu.
 
W przypadku jakichkolwiek pytań lub wątpliwości co do polityki prywatności i bezpieczeństwa Twoich danych osobowych zachęcamy 
do kontaktu pod naszym numerem telefonu +48 881 066 219 lub e-mail: info@truskawkowo.com.pl.
W przypadku chęci aktualizacji lub usunięcia Twoich danych osobowych, o ile nie możesz lub nie chcesz zrobić tego samodzielnie, 
prosimy o kontakt pod naszym numerem telefonu +48 881 066 219 lub e-mail info@truskawkowo.com.pl.
 
W powyższych sprawach można również korespondować z nami pod adresem:
Tiblanko Natalia Kosiorek-Nadulna
ul. Fieldorfa 14
03-984 Warszawa
 
Wersja 1.0 (Warszawa, dnia 19 listopada 2013 roku)